2019-12-06 10:30:11• hírek • Bajnai Botond

A Hám János Óvodában is járt a Mikulás

A szatmárnémeti Hám János Óvoda gyermekeihez is ellátogatott a Mikulás: péntek reggel minden gyermek beállhatott a sorba, hogy átvegye ajándékát az öreg Mikulástól.

 

A Hám János Óvodában 13 éves múltara tekint vissza a Mikulásjárás, a hagyomány szerint Miklós napjának reggelén a díszteremben üldögélve várja az öreg, jóságos Mikulás az óvodába érkező gyerekeket.
 

Kígyózott is a hosszú sor, az ovi bejáratától, a folyosón, majd a dísztermen át, egész a Mikulás karosszékéig, körülötte pedig halmokban álltak az ajándékok: minden gyermeknek jutott egy-egy kis csomag.
 

A legkisebbek közül néhányan egészen bátortalanul léptek oda a nagy-szakállú Mikuláshoz, voltak viszont, akik azonnal kérdésekkel kezdték el bombázni, a régóta várt jövevényt: „A kéményen csúsztál le? Hol vannak a rénszarvasok? Szánkóval jöttél? Igazi a szakállad?” és sok ehhez hasonló kérdést tettek fel, viszont voltak olyanok is, akik egy rövid verssel, vagy egy énekkel hálálták meg a Mikulás kedvességét.
 

Idén 191 óvodást és 28 előkészítős gyermeket ajándékozott meg a Hám János Óvodában a Mikulás, de nem csak a gyermekek, hanem az őket elkísérő szülők is átélhették a pillanat varázsát, sokan megjegyezték: Ez bizony az igazi Mikulás.
 

Lieb Andrea óvodavezető elmondta, hogy minden évben nagyon várják a gyerekek a Mikulást, sokan tényleg készülnek is az érkezésére, versekkel, énekekkel vagy éppen egy kedves rajzzal fogadják az öreg télapót.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: